Πως θα δημιουργήσεις νέα σελίδα;

Για να φτιάξεις μια νέα σελίδα είναι πολύ εύκολο:

  • Πρώτα όμως, κοίταξε στο "Όλες οι σελίδες μας" ή "Tags" μήπως υπάρχει ήδη. Σημαντικό βήμα, για να αποφευχθούν οι διπλοεγγραφές άρθρων! Καλό θα ήταν να δημιουργούνται και παραπομπές άρθρων, όπως π.χ. στα αρκτικόλεξα.
  • Αν δεν υπάρχει η σελίδα που αναζητάς, υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείς ακολουθήσεις για τη δημιουργία της:

1ος τρόπος (ο πιο συνηθισμένος)

  • στην αριστερή μπάρα μενού δώσε το όνομα της σελίδας που θέλεις να δημιουργήσεις στα αγγλικά (όχι την επικεφαλίδα του άρθρου - αυτή μπορείς να την αλλάξεις εύκολα μετά, στην οποία μπορείς να δώσεις κάλλιστα και ελληνική ονομασία)
  • αν η σελίδα δημιουργείται με πάνω από μία λέξεις, συνδέστε τις ως μία με παύλα ανάμεσά τους και χωρίς κενά,
  • όταν ανοίγει το πλαίσιο για τη δημιουργία πλέον της σελίδας μπορείς να αλλάξεις την επικεφαλίδα του άρθρου, όπως ακριβώς θέλεις να είναι - ακόμη και στα ελληνικά,
  • γράφεις το άρθρο σου, το αποθηκεύεις, ανεβάζεις αρχείο π.χ. φωτογραφία, εικόνα κλπ. (Files>Upload) το οποίο μετά μπορείς να ενσωματώσεις στο άρθρο σου κλπ.
  • και πατάς "Save" ή "Save & Continue"

2ος τρόπος (ο πιο εύκολος)
στην διεύθυνση του wiki π.χ. http://http://libnewtech.wikidot.com/ προσθέτεις το όνομα της σελίδας που θέλεις να δημιουργήσεις, φυσικά στα αγγλικά, και Enter! (τόσο απλά…). Και ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία, του 1ου τρόπου.

3ος τρόπος (έμμεσος)
Χρησιμοποιώντας τη σύνταξη

[[[neo-onoma-selidas | νέο όνομα σελίδας]]]

σε κάποια σελίδα που διορθώνεις ήδη, όπου η ονομασία του αρχείου "νέο όνομα σελίδας" θα πρέπει να είναι στα αγγλικά, με παύαλ ενωμένο αν αποτελείται με πάνω από μία λέξεις. Δηλ. με την παραπάνω σύνταξη, ουσιαστικά δημιουργείς ένα καινούργιο link (εσωτερικό σύνδεσμο) για νέα σελίδα, που αν το ακολουθήσει κανείς μπορεί να δημιουργήσει την προτεινόμενη σελίδα και να την επεξεργαστεί. Σύμφωνα με το παραπάνω παράδειγμα προτείνεται να δημιουργηθεί μία νέα σελίδα που θα ονομάζεται "neo-onoma-selidas" και θα έχει τίτλο " νέο όνομα σελίδας". Αν η σελίδα έχει πια δημιουργηθεί κλικάροντας στο link οδηγείται κανείς σ' αυτή για να την επεξεργαστεί (δεν υπάρχει πια λόγος να λειτουργεί πλέον η σύνταξη ως πρόταση για δημιουργία νέας σελίδας)

Μη ξεχάσεις να βάλεις στο άρθρο σου μια ήδη υπάρχουσα ή νέα θεματική κατηγορία (tag), μετά την αποθήκευσή του (save), επιλέγοντας στο κάτω μέρος του άρθρου "Tags"
Η κάθε ετικέτα διαχωρίζεται από την άλλη με κενό. Συνιστάται όταν το tag αποτελείται με λέξεις πάνω από μία, να χρησιμοποιείς ενωτική παύλα χωρίς κενό.


Τέλος, στη σελίδα wiki-syntax description και code snippets collection. θα βρεις όλες τις εντολές και τους κώδικες για να φτιάξεις το τέλειο άρθρο (οι σύνδεσμοι αυτοί υπάρχουν πάντα στο κάτω μέρος της σελίδας που επεξεργάζεσαι). Δες, επίσης Πώς διορθώνεις σελίδες; και Χρήσιμες συμβουλές


Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License